به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، «اتاق آبی» نام نمایشنامهای است که در چهاردهمین هفته از دوره جدید جلسات نمایشنامهخوانی «عصری با نمایش» روخوانی میشود.این نمایشنامه نوشته یونس لطفی و کار احسان فکاء است که روزهای پنجشنبه و جمعه ۱۵ و ۱۶ آذر ماه در خانه نمایش «مهرگان» نمایشنامهخوانی میشود.
نمایشنامه «اتاق آبی» همان گونه که از نامش بر میآید، درباره زندگی سهراب سپهری شاعر و نقاش معاصر است و گروه اجرایی در خلاصه داستان متن خود ، بخشی از کتاب را آوردهاند: «دویدم تا اتاق سر حوضخانه در آن طرف باغ ، عموی کوچک را صدا کردم ، تفنگ دولول سر پر خود را برداشت و با من تا سر طویله دوید ، مارها را دیدیم ، عمویم نشانه رفت ، عمویم معنی دو مار به هم پیچیده را بلد نبود ، نه از اساطیر خبر داشت و نه تاریخ ادیان خوانده بود ، در چاردیواری خانه ما لفظ Ahimsa یا معادل آن بر زبان نرفته بود ، قوس قزح کودکی من در بیرحمی فضای خانه ما آب میشد ، عمویم نمیدانست که برخورد با دو کبرای به هم آمیخته برای هندوی جنوب چه معنی بلندی دارد ، تا ببیند خود را کنار میکشد ، دستها را به هم میپیوندد، زانو میزند و دعایی میخواند.عمویم به این حرفها کاری نداشت ، با تفنگ ساچمهای خود نشانه رفت ، سر یکی از مارها از تن جدا شد ، مار دیگری سوا شد و پا به فرار گذاشت و از در سر طویله به صحرا گریخت. Tiresias با عصای خود دو مار به هم خفته را کوفت و خود به زن بدل شد ، عمویم نشد..»
«اتاق آبی» که به نثر نگاشته شده، بخشی از خاطرات کودکی سهراب سپهری است و نیز نظرات این شاعر و نقاش معاصر را درباره هنر در بر میگیرد.
*امضای تفاهم نامه همکاری خانه تئاتر و انجمن اهدای عضو ایرانیان
خانه تئاتر با انجمن اهدای عضو ایرانیان تفاهم نامه امضا کرد. این تفاهم نامه روز گذشته، ۱۲ آذر با هدف ارتقای آگاهی عموم نسبت به مقوله مرگ مغزی و نهادینهسازی فرهنگ معنوی اهدای عضو در جامعه به امضای شهرام گیل آبادی، مدیرعامل خانه تئاتر و کتایون نجفی زاده مدیرعامل انجمن اهدای عضوی ایرانیان رسید.
برگزاری کارگاههای آشنایی با مرگ مغزی و اهدای عضو، صدور کارت آنلاین اهدای عضو برای مسئولین و پرسنل و اعضای خانه تئاتر، حضور کارشناسان برای سخنرانی درباره مباحث اهدای عضو و مرگ مغزی در گردهماییها، ارائه مطالب و فایلهای محتوای فرهنگی آموزشی اهدای عضو، تعامل در راستای برگزاری طرحهای فرهنگی کلان، همکاری در زمینههای پژوهشی و مطالعاتی و برگزاری هم اندیشی و همایشهای تخصصی مشترک و … از جمله مفاد این تفاهم نامه است. این تفاهم نامه که برای مدت دو سال به امضا رسیده است، با تشکیل کارگروهی متشکل از نمایندگان دو طرف به مرحلهی اجرا در خواهد آمد.
*سایکوتیک به مهرگان میرود
نمایش سایکوتیک به کارگردانی و بازیگری امید اولیایی و نویسندگی رضا آشفته از ۱۷ آذر ماه ساعت ۱۷ در خانه نمایش مهرگان به روی صحنه میرود.
از دیگر عوامل این اثر نمایشی میتوان به: تهیه کننده: باربد طولابی، مدیر هنری: علی تاجیک, گروه کارگردانی: علی جهانجونیا, وحید محزونی, برنامه ریز: سعید جعفری, منشی صحنه: محمد تندرو, طراح لباس: فاطمه مقدم پور, مدیر صحنه: رامین صبوری, مشاور رسانه ای: سیدمحمدصادق سیادت, مدیران روابط عمومی: ارسلان گل محمدی, فرشته سراج, تبلیغات مجازی: تهران تماشا, عکاس و طراح پوستر: علی تاجیک اشاره کرد. در خلاصه این اثر نمایشی آمده است: دیوانه ای که درونیات خود را بیرون میریزد…
*«عشق من: حامد بهداد» را از ۲۱ آذر تجربه کنید
نمایش «عشق من: حامد بهداد» از روز ۲۱ آذر در خانه موزه استاد انتظامی به صحنه میرود و پیش فروش بلیت این اثر نمایشی از ساعت ۱۲ ظهر امروز، سه شنبه ۱۳ آذر در سایت تیوال آغاز میشود. نمایش «عشق من: حامد بهداد» به کارگردانی شکرخدا گودرزی با حضور خسرو احمدی و ایلیا منفرد، اجرای عمومی خود را از ۲۱ آذر با بام خانه موزه استاد انتظامی آغاز می کند.
در این اجرا، یک عشقِ سینما در کافهسینما (بام خانه موزه استاد انتظامی) جائی که میتواند بعضی هنرپیشهها را ببیند، روی نیمکتی نشسته است و منتظر شروع تئاتری در سالنِ بلکباکسِ پائین است. او در جائی خوانده: «همه از تئاتر شروع کردن، رفتن جای بهتر، بزرگتر و آبرومندتری که اسمش سینماست!»
*اجرای موزیکال «بینوایان» به سانسهای ویژه رسید
نمایش موزیکال «بینوایان» به دلیل استقبال مخاطبان روزهای ۲۴ و ۲۵ آذر و یکم دی ماه اجرای فوق العاده برگزار میکند. تاکنون بیش از ۴۰ هزار نفر به تماشای این نمایش نشستند و ۸۰ هزار نفر اقدام به خرید بلیتهای این نمایش کردند.
نمایش موزیکال «بینوایان» به کارگردانی حسین پارسایی و با رهبری بردیا کیارس با همراهی ۳۰۰ بازیگر، خواننده و نوازنده از بیستم آبان ماه روی صحنه است .
*«هار» در مولوی افتتاح شد
نمایش «هار» به طراحی، نویسندگی و کارگردانی حسین پوریانی فر، دانشجوی دانشگاه سوره، شب گذشته، یکشنبه ۱۱ آذر ماه با حضور فرهاد مهندس پور، جمعی از هنرمندان، اصحاب رسانه و عموم تماشاگران طی مراسمی به طور رسمی افتتاح شد.
در این مراسم، فرهاد مهندس پور، مدرس، مولف و کارگردان تئاتر عنوان کرد: یک بار با جمعی از دانشجویان راجع به تئاتر صحبت میکردیم و یکی از آنها مطلب بسیار خوبی گفت و آن اینکه هر بار نمایشی اجرا میشود، فارغ از این که بالاخره تئاتر یک مهندسی و طراحیهای بسیار دقیقی دارد که طراح، کارگردان، بازیگران و غیره در آن شرکت میکنند یا یک موادی مورد استفاده قرار میگیرد، و حتما موضوعاتی بین کاراکترها و تماشاگرها طرح میشوند و غیره، اما فارغ از همه اینها هر بار نمایشی اجرا شود، مفهومی از تئاتر هم بازآفرینی می شود. این حرف، حرف درستی است.»
انتهای پیام/